Pistol-Mirjam

Gun Mirjam Nilsson föddes den 14:e januari år 1982 på Skellefteå BB. Hennes föräldrar Per och Gun-Lis och storebröder, David 6 år, och Markus 4 år levde då ett lugnt liv ute på landet med lite tjurar och får. När Mirjam fyllde 4 år så väntade nästa syskon på att komma till livet. Mirjam önskade mest av allt att hon skulle få en blå lillebror. Och redan då fick hon oftast som hon ville. Lillebror Simon föddes med navelsträngen två varv runt halsen.

Tiden gick och Mirjam blev äldre. Hon flyttade hemifrån till Skellefteå och jobbade ett år. Livet blev plötsligt tråkigt. Hon tog resväskan och flyttade till Västerås för att studera till it-ekonom. Livet blev inte roligare för det och med för höga krav på sig själv fick hon sin första depression.

Mirjam har sen några år tillbaka återvänt hem till Skellefteå. Där träffade hon den stora kärleken Nils som även hjälpte Mirjam läka många sår. Hon och Nils har köpt hus i centrala Skellefteå där de idag lever med två hundar och två katter.

Mirjam har nu ett administrativt arbete på AllTele som hon verkligen trivs med. På AllTele tjänar hon ihop pengar för att renovera huset, underhålla garderoben och betala de eviga fakturorna.

När Mirjam lyssnar på musik väljer hon oftast att sätta radion på P3. Men om hon ska utse några favoritartister eller grupper blir det problem. Musikstilen har svängt väldig mycket beroende på humör och umgänge. Det har varit mycket hiphop, såsom Eminem och Fronda. Men i bilen blir det helst popmusik och schlagerhits. Sådant som är enkelt att sjunga med i.

När Mirjam blir stor vill hon vara nöjd med sig själv och vunnit några miljoner på lotto så hon slipper bekymra sig om ekonomin. Många skulle nog vilja vara ekonomiskt oberoende och arbetsfria, men inte Mirjam, för det skulle göra henne fruktansvärt rastlös. Mirjam gillar att planera och vara aktiverad .

Mirjam klär sig till vardags enkelt i jeans, t-shirt och oftast även en cardigan då hon är väldigt frusen av sig. Ibland gillar hon även att känna sig lite kvinnlig och använda klänningar, kjolar och högklackade skor. Klädstilen har inte ändrats så mycket med åren då Mirjam aldrig har försökt framhäva sig genom kläderna och utmärkande stilar.

Inredning har Mirjam alltid gillat och som liten innebar det en massa jobb för mamma och pappa med att flytta möbler och sy nya gardiner och dylikt. Mirjam har tjatat på Nils från första gången de sågs om att hon önskade sig ett hus. Tillslut slog drömmen in och nu fixas det och donas för fulla muggar. Mirjam har valt mest vita tapeter i huset för att kunna ändra färger och smaker enkelt genom att byta ut kuddar och gardiner. I huset vill hon ha det senaste modet medan Nils prioriterar den senaste tekniken. Mycket av det senaste modet i inredning är ofta dyrt och där får pappa Per vara till stor hjälp. Per är snickare, så Mirjam ritar upp vad hon vill ha, oftast genom inspiration från inredningstidningar, och Per snickrar ihop det. Bland annat har de tillsammans tillverkat Mirjams dubbelsäng, sängbord, en byrå och ett klädträd. Men det är nog Per som gjort det mesta ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published.