Min första helt lediga helg i sommar…

I torsdags så var jag uppe halva natten och försökte dammsuga bort allt hundhår ur huset. Men idag, söndag, så är det lika mycket hundhår här igen. Fredag så fick jag stiga upp tidigt för att fara och jobba i några timmar innan Anna och Stefan från Enköping kom upp. De hade tagit en bilresa upp till norr för att besöka oss och att de aldrig tidigare varit så långt norrut i Sverige.

Så lördag så var vi och spelade discgolf i Bergsbyn. Det var en riktigt rolig aktivitet
som tog ett par timmar. Efter det blev det lite snabbmat på Bergsbyns pizzeria och
till efterrätt världens största glass från bergsbyns kiosk. GIGANTISKA!!!

Sen när vi kom tillbaka till huset i Falmark så var alla så trötta så de somnade
några timmar. Jag själv ville inte lägga mig ner för då vet jag att jag har svårt
att stiga upp igen. Så jag passade på att diska undan från gårdagens grillmiddag och duscha och göra mig själv redo för fest sen.

Vid nio-tiden började det blandas drinkar och färden gick till Anna och Mattias på älvsbacka där vi festade och hade mycket trevligt för att sen avsluta kvällen med att gå ut på Station 8.

Söndag blev också en fartfyllld dag. Vi åkte till Byske och hälsade först på hemma hos mina föräldrar i Lundbäck. Sedan åkte vi och tvärtittade på min bror och hans frus helt egna uppbyggda hus. Sen åkte vi till Fällan Farm. Mina gudföräldrar Leif och Barbro. Barbro gav oss en guidad tur genom hela deras gård. Två uthyrningsstugor, Puben Duck Inn, och deras nyinköpta bastu. Samtidigt fick vi oxå hälsa på deras får och nya lilla hund, som jag kalla Pixbo. Men jag tror han heter Bixo.
 

                  

Efter det så for vi ner till Byske havsbad och hoppade på deras jätte-studsmatta och kännde även på det iskalla vattnet. Kjell, Nils pappa, kikade på oss när vi hoppade via webbkameran. Sen var vi vrålhungriga och bestämde oss för att fara å äta på Bianco pizzeria. Byskes godaste restaurang. Men fy faaaaan vilken besvikelse. Anna och Stefan fick sin mat efter kanske 50 minuter. De åt upp sin mat och var nöjda och belåtna medan jag och Nisse inte fått någon mat ännu. Vi började efterfråga den. Jo dom skulle börja göra den strax. När klockan var kvart över sex. Alltså efter att vi suttit där i 75 minuter och inte fått någon mat ännu så gick vi och krävde någon slags ersättning för detta. Kärringen i kassan blev sur, de var precis klara med våran mat, men jag stod på mig och krävde ersättning. Hon röt åt oss och frågade – ska ni ha pengarna eller maten? Vi tog tillbaka våra pengar och for på statoil och köpte oss en hamburgare istället. Bara för att de i stort sett inte har några konkurrenter i Byske anser jag att man inte kan bete sig hur som helst för det. Så otrevligt. Nu fick de två portioner de lika gärna kunde kasta. Varför inte direkt bett om ursäkt och iaf gett oss pengarna tillbaka för en måltid. Men service verkar som sagt saknas där. 


Jag hade varít så hungrig att jag trodde att jag snart skulle börja gråta. Men efter lite hamburgare på Statoil for vi till mina föräldrars hus för att vila upp oss lite. Sen bar det iväg till ICA Maxi och köpa lite godis, eller mycket. hehe. Och sen for vi hem till Falmark och såg The Simpson Movie, men spiderpig spiderpig…. lalalaaaa….

Imorgon ska Anna och Stefan starta sin hemfärd tillbaka tidigt så jag ska försöka gå isäng snart och vakna innan dem för en gångs skull! =) 


Leave a Reply

Your email address will not be published.