Projekt Rudolf påbörjat…

För två veckor sedan, kände jag mig lite allmänt yr bara hela dagen. På lunchen nämnde jag det för mina arbetskompisar och Nette säger då att så kände hon sig under hela sin graviditet. Detta skrämde mig lite så jag tog Nils med mig och gick på apoteket och köpte ett graviditetstest. När vi kom hem tyckte jag dock inte att jag behövde göra något test då jag nog bara inbillat mig allt. Men jag blev ändå nyfiken, och jag har aldrig gjort ett graviditetstest tidigare så jag blev nyfiken bara att prova. Så jag gick upp på toaletten och kissade på den lilla pinnen. Två streck betyder att man är gravid. ett streck visar att testet fungerar. När man kissat på pinnen ska man vänta en minut på det slutgiltiga resultatet. Men innan jag ens hunnit kissa klart så är det två tydliga sträck på pinnen. JAG ÄR GRAVID! Hjälp, panik, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Glad och nervös och orolig och alla möjliga känslor blandade på en å samma gång. Nils sitter på toaletten nere i vad som känns som evigheter innan jag får dela med mig av alla bubblande känslor. Nils blir överlycklig. Vi ska bli föräldrar.

ovriga_graviditetstest

Jag börjar rabla upp alla grejer som måste ordnas. Ny bil – kombi. Barnvagn. Bilbarnstol. Spjälsäng. Skötbord. Blöjor. Våtservetter. Sakerna som måste ordnas bara snurrar i huvudet. Vi börjar fundera på namn och tror vi är ganska klara med att om det blir en pojke blir det Rudolf, från Nils gammelfarfar. Och blir det en flicka blir det Nancy från min farmor. Men bestämma namn, det tror jag inte man vet förns barnet är fött.


Leave a Reply

Your email address will not be published.